Beauty

Huidproblemen

Acne

Behandelingen

Informatie

Behandelingen

Acne Murad enzym peel

€ 69,50

Acne AMS salicyl peel

€ 69,50

Acne Kruidenpeeling

€ 89,50

Acne Dermapen

€ 89,50

Acne Super boost

€ 89,50
Hoe kan acne behandeld worden?

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Flinke ontstekingsverschijnselen vragen om een andere behandeling dan de aanwezigheid van mee-eters. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook de leeftijd en het geslacht van de patiënt bepalen welke behandelmethode(s) of middelen het meest effectief zijn.

Samenwerking van acne therapeut, huisarts, medisch specialist en patiënt

De huisarts of medisch specialist kan medicijnen voorschrijven die aansluiten op de behandeling bij de specialist. De specialist kan uw huid intensief reinigen en het herstel van de huid stimuleren. Hierdoor komt de acne tot rust en verbetert de huidstructuur. Daarnaast behandelt de specialist problemen die voortkomen uit acne, zoals littekens.

 

Acne, grove poriën

Weg is weg

We spreken van acne als poriën met talg, bacteriën en vetzuren verstopt zijn. Deze talgophopingen veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid: er ontstaan rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Hoe ontstaat acne?

Acne heeft verschillende oorzaken. Meestal begint het in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. Het kan ook op latere leeftijd ontstaan vooral bij vrouwen die met hormoonschommelingen te maken krijgen.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat kan een huisarts of medisch specialist voor u doen?

De huisarts en de medisch specialist (dermatoloog) kunnen de volgende middelen voorschrijven om mogelijke oorzaken van acne aan te pakken:

 • middelen die de versterkte verhoorning van de afvoergang tegengaan; de zogenaamde keratolytica zoals benzoylperoxide, tretinoïne en adapaleen.
 • middelen die de groei van bacteriën tegengaan; antibacteriële middelen zoals benzoylperoxide en antibiotica (lokaal- of systemisch).
 • middelen die de ontsteking remmen; ontstekingsremmers zoals antibiotica.
 • middelen die de talgvorming verminderen, zoals de pil en isotretinoïne (Roaccutane®).
Wat kan de acne therapeut voor u doen?

Acnetherapie bij de specialist kan onder meer bestaan uit:

 • manuele reiniging van de huid.
 • dieptereiniging van de huid met behulp van intensieve peelings.
 • lichttherapie
 • camouflagetherapie
 • littekentherapi
 • adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij adviseren u graag.

Verschillende soorten acne

Jeugdpuistjes
Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Meestal vind je acne op het gezicht, in de hals en nek, op de borst en de rug.

Pubers, maar ook volwassenen
Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Deze kan psychische problemen geven. Acne begint vaak rond de puberteit en kan zo’n vijf tot tien jaar duren. Maar er zijn ook genoeg dertigers die nog steeds klachten hebben. Het komt ook voor dat volwassenen die nooit eerder last van puistjes hadden opeens acne krijgen.

Huidziekte
Vervelend tot zelfs traumatisch kan het worden als acne zich manifesteert als ernstige huidziekte. Ruim 40% van de pubers heeft rond het vijftiende levensjaar zodanig ernstige acne dat hulp van buiten noodzakelijk is. Voor een doeltreffende acne-behandeling kunt u bij de geregistreerde schoonheidsspecialist terecht.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk of geheel de kosten van de acne-behandelingen. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden.

Contact

Contact informatie

Wilt u een behandeling boeken of heeft u hier vragen over. Neem dan contact met ons op via telefoon, mail of het onderstaande contactformulier.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.