Beauty

Huidproblemen

Droge Huid

Behandelingen

Informatie

Behandelingen

Vochtarme huid

Weg is weg

Een droge huid is per definitie ‘vochtarm’. Een vette huid is meestal niet vochtarm, maar kan dit wel zijn. We zien een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen bij wie de barrièrefunctie van de huid verstoord is. Cosmeticaproducten voor een vette huid die te agressief zijn, maar ook bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne kunnen een droge huid veroorzaken.  Gelukkig kunnen we veel voor je doen met de juiste product-, voeding- en levensstijl adviezen.

Een vochtarme voelt trekkerig aan en je ziet fijne lijntjes in de huid. 

  • De verdamping uit de huid is te groot door droge lucht of een barrière functie die uit balans is.
  • De huid bevat te weinig stoffen die water vast kunnen houden
  • Het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huid is te traag
Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Schilfertjes door weinig lipide (talf/vetten)?

Een droge huid heeft daarnaast ook nog last van schilfertjes veroorzaakt door te weinig lipide (talg/vetten) in de huid.

Het gevolg hiervan is goed met de juiste producten te behandelen, maar als je de oorzaak wil aanpakken moet je gaan kijken naar levensstijl en voeding. Als je de oorzaak kan verminderen / wegnemen en in je voeding meer gezonde vetten, groenten en fruit te eten ontstaat er geleidelijk aan een minder droge en dus een beter functionerende huid.

Een vochtarme / droge huid wordt veelal veroorzaakt door verkeerd gebruik van cosmetica. Berucht zijn te agressieve reinigers, veelvuldig douchen of badderen, irriterende cosmetica en te vaak scrubben. Hierdoor gaat de barrièrefunctie van de huid kapot en raken we natuurlijke vochtvasthoudende stoffen in onze huid kwijt, NMF Natural Moisturizing Factor. Maar ook teveel zon, airconditioning, verwarming, temperatuurswisselingen en slechte voeding kunnen een vochtarme huid veroorzaken.

Contact

Contact informatie

Wilt u een behandeling boeken of heeft u hier vragen over. Neem dan contact met ons op via telefoon, mail of het onderstaande contactformulier.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.