Beauty

Huidproblemen

Pigment Problemen

Behandelingen

Informatie

Behandelingen

Last van pigment storingen in je gezicht? Ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker, geen egale huid?

Er zijn verschillende problemen op het gebied van pigment. Pigment (melanine) ontstaat door een verstoring in de pigmentcellen(melanocyt). Hierdoor kan een donkere en/of lichtere vlek ontstaan.

De volgende behandelingen geven de beste resultaten. De behandelingen kunnen ook met elkaar gecombineerd worden in kuurvorm om zo het beste eindresultaat te komen. 

 • SkinPen
 • Peelings
 • IPL SR behandelingen

Pigment behandelen

Weg is weg

Bij het behandelen van pigmentproblemen moet je je van bewust zijn dat dit een serieuze aanpak nodig heeft. Pigment is een proces in onze huid wat continu (24 uur per dag) plaats vindt. Wees je hiervan bewust! Als je gevoelig bent voor pigmentvlekken, dan is je pigmentprobleem niet blijvend verholpen als het eenmaal onder controle is. Je moet het dagelijks behandelen om de huid pigmentvrij te houden. Pigment komt namelijk snel weer terug.

Aanvullende info

Behandelingen
Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Genosys needling

> Genosys Needling behandeling € 162,50
> Genosys Needling + Dermafix Needling voor extra intensief oogzone en lipcontour € 185,-
> Genosys Needling oogbehandeling of lipcontour behandeling i.c.m. een andere behandeling € 35,-

Needling, micronaadjes penetreren de epidermis en de dermis van de huid. Hierdoor ontstaan microkanaaltjes in de huid. Dit zorgt voor een weg door de huid voor producten, waardoor de effectiviteit enorm verhoogd wordt.  Daarnaast stimuleert microneedling de natuurlijke productie van collageen en elastine door het natuurlijke wondhelingssysteem van de huid te activeren.

Genosys biedt ‘s werelds beste microneedling apparatuur, klinische huidverzorgingsproducten en speciale treatment kits. Wat is het grootste beautygeheim van Genosys? Genosys maakt geen gebruik van gewone microneedling, maar van het unieke diskneedling treatment:

* Door innoverende microneelde rollers = meer resultaat en veiligheid
* Door de diamantvorm van de naalden = minder pijn
* Door complete treatment zijn kortere naalden nodig = meer resultaat met minder trauma
* Verbeterde opname
* Liften en rimpels
* Littekens
* Poriën
* Pigmentatie
* Acne

Behandeling met Genosys

Fase 1 Co2 Mask, stimuleert de doorbloeding en verhoogt de zuurstofafgifte
Fase 2 Needling + Power Solution, een krachtige cosmeceutical die aangepast wordt aan de wensen
Fase 3 Peptide Gel Mask, hydrateert, hersteld, kalmeert en voedt

Voor het beste en meest langdurige resultaat wordt een kuur geadviseer. Afhankelijk van het gewenste resultaat tussen de 4 – 6 behandelingen. In kuurverband vinden  de behandelingen eens in de 2 weken plaats. Eventueel nog gecombineerd met andere behandelingen zoals SoUp Reloaded.

Fruitzuren Peeling & Retinol Peeling

AHA / BHA / RETINOL PEELING VANAF €92,50

Frisse gladde huid door gebruik van fruitzuren, ideaal voor mensen die er graag representatief uit willen blijven zien. Deze peeling kan ingezet worden voor het verbeteren van huidstructuur, fijne lijntjes en rimpels, acne, pigment en vocht. De fruitzuren peelings kunnen als kuur eens per 2 weken ingezet worden om zo intensiever te gaan werken en problemen aan te pakken zonder vervelling.

Een peeling zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, activeren van cellen, fijne lijntjes en rimpels verminderen, vochtverzorging, huidstructuur verbeteren, acne en pigment,

Afhankelijk van het huidtype en probleem kunnen de volgende peelings, zelfs afgewisseld of met elkaar ingezet worden, Lactic acid (melkzuur) , Glycolic acid (glycolzuur) , Salicylzuurpeeling (beta hydroxy acid), Retinol peeling (Vit A).

IPL Skin Rejuvenation

Enkel vlekje € 35,-
Meerdere plekjes € 50,-
Totaal gebied € 75,-

Prijzen zijn per behandeling (1 tot 3 behandelingen nodig)

Pigment problemen en Couperose behandelen met IPL

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Bij de behandeling met IPL penetreert de lichtbundel de huid en wordt door de melanine of het bloed in de vaatjes opgenomen. Door de warmte die ontstaat, stolt de melanine en het bloed, zo worden pigmentvlekken en vaatjes vernietigd.

Een pigmentvlekje kan in een behandeling al effectief verwijderd worden. Heeft u meerdere pigmentvlekken of couperose dan raden wij minimaal 3 behandelingen aan. Tussen de behandelingen zit minimaal 4 weken.

Resultaat van de behandeling
De behandeling met IPL voor pigment is niet precies vooraf te voorspellen wat het resultaat zal zijn.

Als u met IPL wordt behandeld zullen niet alle vaatjes geheel verwijderd worden, maar een afname van 70% is te verwachten. Het resultaat van de behandeling van de roodheid in het gelaat is lastiger en is niet geheel te voorspellen. De roodheid zal afnemen door de behandelingen met IPL. Het ontstaan van nieuwe haarvaatjes in de toekomst kan door deze behandeling niet worden voorkomen.

In de weken voor de behandeling en tussen behandelingen
Probeer vanaf zes weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat u zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.

De dag van de behandeling
Voor de behandeling moet uw gezicht schoon zijn. Gebruik dus geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op de dag van de behandeling.

De behandeling
Tijdens de behandeling dragen u en de huidtherapeut een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins pijnlijk zijn, afhankelijk van het te behandelen gebied. Maar de meeste patiënten verdragen de behandeling goed. Een verdoving is niet nodig.
Een behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Na de behandeling
U kunt na de behandeling over het algemeen direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. U kunt eventueel koude kompressen op de behandelde plek leggen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.
Tot zes weken na de laatste behandeling mag u niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Komt u toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.
Het effect van de behandeling ziet u niet direct, maar na vier tot zes weken.

Risico’s
Bijwerkingen van deze behandeling zijn uiterst zeldzaam. Hoewel u uiteraard behandeld wordt door kundige specialisten, is er bij elke behandeling een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden met u besproken tijdens het intakegesprek.
Voor alle IPL-behandelingen geldt dat tijdens de behandeling een kleine kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat. Daardoor kunnen brandwondjes ontstaan die voor tijdelijk kleurverschil in de huid zorgen. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter te worden dan de normale huidskleur. Het pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Verschillende pigment problemen

Beste tip = GEBRUIK 365 DAGEN PER JAAR EEN DAGCRÈME MET EEN GOEDE EN HOGE SPF!

Enkele voorbeelden van pigment problemen zijn:

 • Ouderdomsvlek (lentigo), dit komt vaak voor in het gezicht en op de handen bij mensen die veel in de zon komen, of zijn geweest.
 • Zwangerschapsmasker (melasma), dit is een bruine verkleuring in het gezicht die vaak voorkomt bij vrouwen onder invloed van hormonen.
 • Post inflammatoire hyperpigmentaties, zijn rode tot bruine verkleuringen op de huid ten gevolge van een ontsteking van bijv. acne.
 • Vitiligo, is een huidaandoening waarbij het lichaam zelf de pigmentcellen aanvalt waardoor er witte vlekken ontstaan.
 • Sproeten, deze kunnen soms storend zijn, maar zijn volkomen normaal.

Pigmentproblemen (Hyperpigmentatie) wordt veroorzaakt door:

 • UV straling
 • hormonale veranderingen
 • huidirritatie
 • huidaandoeningen
 • medicijnen

Contact

Contact informatie

Wilt u een behandeling boeken of heeft u hier vragen over. Neem dan contact met ons op via telefoon, mail of het onderstaande contactformulier.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.